Enllaços       
 
  Comentaris      
 
  Afegir a Favorits       
 
  Videos de la casa       
 

 El Palomar, població on es troba la casa rural, està situat a La Vall d'Albaida, una comarca natural i històrica, al cor de "Les Comarques Centrals Valencianes". El clima és mediterrani, propi de tota la comarca, la qual està formada per 34 municipis amb un total de 85.000 habitants, concentrats majoritàriament a Ontinyent ( 33.000 h. ) que ejerceix de capital comarcal.

 La Vall d'Albaida és una de les comarques valencianes més industrialitzades, amb una important tradicció tèxtil, malgrat que, les activitats agrícoles i ramaderes també són notables. El sector terciari, o de serveis, en els darrers anys ha experimentat un notable creixement.

 Les comunicacions de la zona són excel.lents.Practicament tota la comarca està ben comunicada amb l'interior i la zona costera, amb una ampla xarxa de carreteres,  nacional (N-340) en forma d'autovia i diverses comarcals CV-40-CV-60 que fa que els pobles estiguen molt ben comunicats entre ells, accedint a qualsevol poble de la comarca en molt poc de temps.

 El ferrocarril també creua la comarca a través de la línia València-Alcoi, tenint parada en vàries poblacions de la Vall d'Albaida, i practicament a Albaida, a meny de 2 kms d'on està situada la Casa Rural.

 La rica i ampla gama gastronòmica, natural, artística i cultural, juntament amb les activitats esportives i d'aventura fan que, el vianant disfrute amb la visita d'aquestes terres.

ESPAIS NATURAL

La Vall d'Albaida presenta molts atractius per al qui la visita. Entre els diferents espais naturals existents a la Comarca es troben:

 El Parc Natural de la Serra de Mariola
 El Paratge natural municipal del Surar a Pinet i Llutxent
 El Curs mig del riu Albaida
 Els Alforins
 La Ombria del Benicadell
 Les Serres de Rugat i Castelló
 La Serra de la Covalta i de la Ombria.

 Tanmateix, a la zona troben rutes temàtiques que faran gaudir al vianant. Destaquem la Ruta de les Viles Mitjavals, La Ruta dels pobles del Benicadell,  La Ruta dels rellotges de sol, La Ruta dels productes locals, etc.

Per tractar-se d'una comarca natural, envoltada y ben definida de serres, els grups senderistas son nombrosos, la qual cosa li dóna un  poderós atractiu més, així com la tranquilitat i l'esport també tenen el seu espai important. Els extrangers, majoritàriament anglesos, conviuen en els habitants naturals d'algunes de les poblacions de la comarca, precisament per les seues peculiaritats de relax i tranquilitat, en un ambient agradable i natural, plens de recursos naturals, botànics i patrimonials. El senderisme també té el seu espai amb les diferents sedes senyalitzades, entre d'altres:

 El Benicadell
 La Serra de Mariola
 La Serra Grossa
 La Serra d'Agullent o la Serra de l'Ombria
 La Serra de Quatretonda o del "Buscarró"

 Señalitzades amb  la homologació de la normativa europea GR PR SL.


AMPLIAR IMATGES
Castellano Valencià English Français
C/. Mayor,13 -- El Palomar (VALENCIA)
 Tlf: 96011532 / 633512923